banneri-Vonyx-akku.png banneri-beamz-led-spotti-tarjous.png
WebShop news
Radiomikrofonien luvat
julkaistu 11.02.2011 klo 16.29

Radiomikrofonit eli langattomat mikrofonit
Radiomikrofoni on laite, jolla puhetta tai musiikkia siirretään langattomasti. Radiomikrofoneja ovat esimerkiksi kädessä pidettävät ja asusteisiin kiinnitettävät radiomikrofonit sekä korvamonitorit. Radiomikrofoneja käytetään esimerkiksi toimittajan työssä, studioissa, teattereissa, orkestereissa, messuilla, elokuvatuotannoissa ja karaokessa.

Radiomikrofonien tekniset toimintaehdot löytyvät Viestintäviraston määräyksestä 4. Luvasta vapaiden radiomikrofonien taajuudet ja tekniset toimintaehdot löytyvät myös Viestintäviraston määräyksestä 15.


Radiomikrofonien käytettäviksi osoitettuihin taajuuksiin on tulossa seuraavia muutoksia:

1. Nykyiset taajuudet 800 MHz:n taajuusalueella poistuvat asteittain radiomikrofonikäytöstä
2. Uusia taajuusalueita tulee radiomikrofonien käyttöön
3. Radiomikrofonikäyttäjät valitsevat itse käytettävät taajuudet taajuusalueilla 174 - 230 MHz, 470 - 694 MHz ja 694 - 789 MHz.

1. Nykyiset taajuudet 800 MHz:n taajuusalueella poistuvat asteittain radiomikrofonikäytöstä
Nykyisistä radiomikrofonien taajuusalueista 800 MHz:n taajuusalue (790 - 822 MHz ja 854 - 862 MHz) on poistumassa asteittain radiomikrofonien käytöstä. Radiomikrofonien radiolupien voimassaolokautta tällä taajuusalueella tullaan rajoittamaan vuoden 2011 aikana. Nämä taajuusalueet ovat siirtymässä mobiililaajakaistaverkkojen käyttöön.

Mitä käyttäjän kannattaa tehdä?
Käyttäjän kannattaa seurata radiomikrofonien lupa- ja taajuustilannetta Viestintäviraston verkkosivuilta.

Käyttäjän kannattaa tarkistaa, ovatko hänen laitteensa viritettävissä korvaaville taajuusalueille. Laitteen virittyvyyttä voi tiedustella myyjältä tai maahantuojalta. Mikäli laite ei virity korvaaville taajuusalueille, sen käyttö on lopetettava siinä vaiheessa kun lupaa ei voida enää jatkaa.

2. Uusia taajuusalueita tulee radiomikrofonien käyttöön
Radiomikrofonien käyttöön on osoitettu seuraavat uudet taajuusalueet 11.2.2011 lähtien:

470 - 694 MHz Käyttö luvanvaraista
694 - 789 MHz Käyttö luvanvaraista ja sallittu 31.12.2020 asti

823 - 832 MHz Käyttö luvanvaraista

Muut radiomikrofonien käytettävissä olevat taajuusalueet ovat:


174 - 230 MHz Käyttö luvanvaraista

863 - 865 MHz Käyttö luvasta vapaata

1785 - 1800 MHz Käyttö luvanvaraista

Lue koko uutinen linkistä!


Linkit:
www.ficora.fi/index/luvat/luvanvaraisetradiolaitteet/radiomikrofonitelilangattomatmikrofonit.html

paytrail
Viiva
Klarna
Viiva
DISCOLAND OY
Myymälä avoinna
1.6. - 31.8.
ma-pe 10.00 - 17.00

Linnavuorentie 28,
00950 HELSINKI
p.(09) 342 4220
Viiva
kartta
banneri Viiva banneri Viiva banneri Viiva banneri Viiva banneri Viiva banneri Viiva banneri Viiva

Discoland on suomalainen showtekniikan tuntija ja maahantuoja, joka on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan palvellut klubijärjestäjiä, muusikoita, tiskijukkia ja muita elämysten ammattilaisia alan parhailla työkaluilla. Meidät tunnetaan siitä, ettemme tarjoa asiakkaillemme ainoastaan teknisiä ratkaisuja, vaan henkilökohtaista palvelua tapahtumasi tueksi. Showtekniikan ammattilaisina tunnemme tekniikan ja toteutukset, joilla sinä voit tehdä omasta tapahtumastasi ikimuistoisen.

Hyvä ja onnistunut tapahtuma on monen tekijän summa. Kristallinkirkkaan idean ja piinkovan tapahtumakonseptin ohella tarvitaan tapahtumatekniikkaa, joka ei petä paineen alla. Siksi tapahtumatekniikkaa ei kannata hankkia keneltä tahansa kaupparatsulta, vaan aina alan asiantuntijalta. Alan parhaat merkit ja vuosikymmenien kokemus takaavat, että sinua palvellaan aina tarpeidesi mukaan. Valikoimastamme löydät niin uusimmat ammattilaisten kaiutinratkaisut, kaiuttimet liikkuvaan työhön keikkapaikalta toiselle, soittimet, LED-valaisimet ja dj-laitteet sekä muut showtekniikan lisävarusteet, joilla tuot juhlatilaasi sen tapahtumasi tarvitseman taian.

Discolandin kaiuttimet, soittimet ja LED-valaisimet ammatti- sekä harrastekäyttöön. Kymmenet eri vaihtoehdot ja mallit takaavat, että jokainen löytää valikoimastamme sopivat kaiuttimet, soittimet ja LED-valaisimet ja dj-laitteet. Tuomme maahan jatkuvasti uusia vaihtoehtoja, jotta sinä voisit loihtia asiakkaillesi sekä itsellesi uusia elämyksiä – joka ilta.